Hyppää sisältöön

Eero muotoilemassa Co-Creator Academya

Keväällä Vision Factoryyn saapui uutta energiaa ja uusia näkemyksiä. Saimme vinkin opinnäytetyön tekijästä vailla aihetta, jota kiinnosti konseptin kehittäminen muotoilun keinoin (tuhannet kiitokset Salosen Villelle). Ja kuinka ollakaan, juuri samaan aikaan olimme kirjailleet toimeksiantoa Co-Creator Academyn konseptin luonnista opinnäytetyön aiheeksi. Tapasimme, keskustelimme ja pian yhteinen sävel oli selvä – päätimme tarjota opinnäytetyön aihetta Metropolia Ammattikorkeakoulusta palvelumuotoilijaksi valmistuvalle Eero Saarikoskelle.

Eero on koulutukseltaan taiteen maisteri ja hänelle on kertynyt yli kymmenen vuoden kokemus kuvitusalalta. Hänen opinnäytetyönsä aiheena on Co-Creator Academy -palvelukonseptin kehittäminen. Aiheessa keskitytään kahteen eri näkökulmaan:

  • Oppimisen tavat – mitkä ovat nykypäivän kiinnostavat oppimisen tavat?
  • Oppimisen paikka – minkälainen (digitaalinen) ympäristö tukee oppimista parhaiten?

Opinnäytetyössä luodaan uudenlaista “yhteiskehittämisen oppimisen ekosysteemiä”, joka ottaa huomioon ihmisten erilaiset tavat oppia.

Miten projekti on lähtenyt liikkeelle?

”Erittäin avoimin mielin lähdimme liikkeelle, puhtaalta pöydältä keräten ideoita, trendejä, ajatuksia ja haaveitakin” summaa Eero, kun hän haastatteli koko VF-tiimin jäsenet aiheeseen liittyen.

Nopealla aikataululla on saatu toteutettua haastatteluja, yhteiskehittämisen työpajoja sekä perehdyttyä jo aiemmin kerättyyn aineistoon Vision Factoryn projekteista.

Kesän aikana Eero sukeltaa teorian viidakkoon aiheina mm. verkko-oppiminen, verkkopedagogiikka sekä oppimisen ajankohtaiset ilmiöt ja trendit. Syksyllä tiedossa on alustavien konseptien muotoileminen ja testaaminen. Tulemme järjestämään syksyllä yhteiskehittämisen työpajoja, joista lisäinfoa myöhemmin Vision Factoryn Instagramissa ja LinkedInissä.

Aikaa ja lupa ihmettelyyn

”Alusta asti olen kokenut, että on ollut lupa ihmetellä, pohtia, käyttää aikaa asioiden työstämiseen”, sanoo Eero, kun kysymme, miten yhteistyö on kevään aikana mennyt. Eero jatkaa hymyillen, että hänen ensimmäisiä huomiotansa oli, että Vision Factoryllä ollaan ihmisiä, ei sellainen etäinen korporaatio.

Ideoita ja ajatuksia tulvii kyllä joka suunnasta, erittäin puheliasta ja luovaa sakkia.

Eero Saarikoski

Kysyimme mitä Eero ajattelee yhteiskehittämisestä yleisesti ja prosessista tähän asti:

  • Yhteiskehittäminen on isolta osin mindset, jonka avulla muodostuu konkreettisia käytänteitä sekä toimintatapoja
    • On mielenkiintoista pohtia mitä kaikkea voidaan saavuttaa, kun yhteiskehittäminen on toimintaa ajava voima ja tekemisen ydin
    • Minua motivoi ajatus, että pääsen muotoilemaan sellaista konseptia, jossa se ydin mitä tehdään, on se minkä kautta yritykset, organisaatiot ja ihmiset ympäri maailmaa voi tehdä aidosti yhdessä asioita. Tämä konsepti on kuin juna, mihin on helppo hypätä mukaan oppimaan.
    • Tekemisen prosessi on jo haastanut omaa toimintamalliani, pitää osata luopua hallinnan tunteesta, ja huomioida se, että tehdään ja työstetään yhdessä ja aina ei etukäteen tiedä, mitä tuloksena syntyy.

Loppuvuonna 2023 kerromme lisää, miten Co-Creator Academyn kehittäminen etenee. Jos haluat tietää lisää, ole meihin rohkeasti yhteydessä info@visionfactory.fi.

Kiitos Eero, kun tulit meille Vision Factoryyn tekemään opinnäytetyötäsi.

Eero Saarikoski

Jaa somessa: