Hyppää sisältöön

Palvelumuotoilun menetelmät -Koulutus 01.11.2022

01.11.2022 klo. 8:30-16:00
Sokos Hotel Presidentti, Helsinki

Minkälaisilla menetelmillä palvelumuotoilua voi jalkauttaa omaan työelämään?

Palvelumuotoilu on tapa toimia, ajatusmalli, jonka avulla voi toteuttaa asiakaslähtöistä palveluiden suunnittelua sekä kehitystä. Se tarjoaa tämän päivän työhön sopivia, ketteriä ja sovellettavia työkaluja sekä prosessin, miten kehittää palveluita. Tässä koulutuksessa painotetaan juuri menetelmien ja työkalujen oppimista.

Palvelumuotoilun menetelmät -koulutuksessa perehdymme palvelumuotoiluprosessin eri vaiheisiin sopiviin työkaluihin ja menetelmiin. Varsinaisia palvelumuotoilun menetelmiä on satoja, ja palvelumuotoilun työkalupakki voi tuntua lähes rajattomalta.
– Opit ymmärtämään, miten ja miksi esitellyt menetelmät toimivat omassa konkreettisessa työympäristössäsi, ja kuinka niiden soveltaminen ja uuden kehittäminen on osa palvelumuotoilun toimintakenttää.
– Osa koulutuksen sisällöstä muodostuu yhteiskehittämällä – kaikki ilmoittautuneet saavat toivoa, mitä menetelmiä käydään läpi ja harjoitellaan. Sopiva kokonaisuus koostuu toiveiden pohjalta siten, että osallistujana saat osaamista kunkin palvelumuotoilun prosessin vaiheen työkaluista ja menetelmistä.

Koulutukseen sisältyvät teemat:
– Palvelumuotoilun prosessin eri vaiheet lyhyesti
– Menetelmien monimuotoisuus ja valinta
– Palvelumuotoilun yleisimpiä menetelmiä, kuten havainnointi, haastattelut, yhteiskehittäminen, ja niiden hyötyjä
– Syventäviä ideoinnin ja kokeilujen menetelmiä, kuten prototypointi ja nopea testaaminen
– Menetelmien soveltaminen


Kenelle?
Koulutus sopii kaikille palvelumuotoilusta kiinnostuneille ja toimii myös erinomaisena jatkona Palvelumuotoilun ABC -koulutukselle. Koulutuksen antia pystyvät hyödyntämään niin esihenkilöt, asiantuntijat, kehittäjät kuin asiakastyössä olevat.


Hyödyt
– Saat käsityksen ja konkretiaa siitä, minkälaisia menetelmiä palvelumuotoilussa hyödynnetään.
– Saat työkaluja palvelumuotoilun toteuttamiseen omassa työssäsi.
– Opit palvelumuotoilun menetelmien monipuolisuutta ja soveltamismahdollisuuksia.
– Saat inspiroivan koulutuspäivän ja vastauksia kysymyksiin, joita sinulla herää palvelumuotoilusta ja sen menetelmäosaamisesta sekä soveltamisesta.


Kouluttaja

Outi Kinnunen on palvelumuotoilun, yhteiskehittämisen ja fasilitoinnin asiantuntija sekä pitkän linjan valmentaja ja kouluttaja. Hän on toiminut strategisen asiakaskeskeisyyden ja organisaatiomuotoilun asiantuntijana, sekä palvelumuotoilun opettajana eri korkeakouluissa. Tällä hetkellä Outi toimii Design Directorina muotoilutoimisto Vision Factoryssa.

Outin intohimo on muotoiluajattelu toimintamallina – se miten organisaatiot voivat oppia asiakaslähtöistä ja ketterää tapaa toimia ja miten se saadaan osaksi työn arkea. Outilla on vahvaa erityisosaamista työpajasuunnittelusta, design sprinteistä sekä muotoilupeleistä.

Koulutusohjelma ja ilmottautuminen

https://www.ratekoulutus.fi/koulutus/palvelumuotoilun-menetelmat/

Jaa somessa: