Hyppää sisältöön

Pelilliset menetelmät palvelumuotoilussa -Koulutus 05.10.2022

05.10.2022 klo 13:00 – 14:30
Webinaari

Pelillisyydellä tehokkuutta ja hauskuutta palveluiden kehittämiseen

Pelillisyys toimintana on erinomainen tapa saada ihmiset rentoutumaan ja kommunikoimaan helpommin, ja samalla ”boostaamaan” kehittämistyötä.

Parhaimmillaan pelillisyydellä saa valmiin viitekehyksen asiakasymmärrykseen ja palveluiden kehittämiseen, ja sen menetelmiä kannattaa käyttää työssä kun kehitetään, ideoidaan, kerätään tietoa tai tarkastellaan jonkin asian nykytilaa.

Pelillisiä menetelmiä ja työkaluja käytetään paljon palvelumuotoilussa, koska ne tuovat helposti tietoa esille ja auttavat ihmisiä käymään keskustelua laajemmasta näkökulmasta.

Koulutuksessa pääset perehtymään näihin teemoihin:
– Pelillisyyden teoria
– Pelillisyys kehittämisen toimintatapana
– Muotoilupeleihin tutustuminen
– Pelillisten menetelmien hyödyt palvelumuotoilussa
– Pelityöpaja


Kenelle?
Pelillisyydestä ja muotoilupeleistä kiinnostuneille ja innostuneille. Palvelumuotoilijoille, suunnittelijoille, asiantuntijoille, ideoijille sekä kehittäjille.


Hyödyt
– Pelillisyydellä tässä koulutuksessa tarkoitetaan ns. ”Serious Gaming”-pelien ja muotoilupelien maailmaa, jonka avulla haetaan ”boostia” kehittämistyöhön.
– Opit, kuinka pelillisyyden keinoin on helpompi yhteiskehittää ja kuinka pelilliset menetelmät parantavat kehittämiseen osallistuvien sidosryhmien ymmärrystä.
– Opit pelillisyyden teoriaa käytännön näkökulmasta ja mitä pelillisyys toimintatapana tarkoittaa.
– Pääset myös tutustumaan muotoilupeleihin ja kehittämään elementtejä sekä pelinrakennetta omaan pelilliseen aihioon.


Kouluttaja

Krista Keränen on palveluliiketoiminnan ja koulutuksen ammattilainen yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella. Kristan vahvuutena on ammatillisen osaamisen lisäksi ihmisten innostaminen ja energisointi, sekä vahva pedagoginen osaaminen. Tähän mennessä hän on vetänyt yhteensä yli 500 koulutusta, konsultointiprojektia ja työpajaa liittyen palveluliiketoiminnan kehittämiseen ja vastannut useiden innovaatio-projektien toteuttamisesta.

Krista on konsultoinnin ja yrittäjyyden lisäksi toiminut lehtorina, tutkijana, projektipäällikkönä, tutkimusjohtajana, yrittäjyys- ja innovaatiojohtajana mm. Laurea-ammattikorkeakoulussa, joka on sekä palveluliiketoiminnan, että palvelumuotoilun uranuurtaja maailmanlaajuisesti.

Krista on väitellyt yhteiskehittämisestä, palvelumuotoilusta ja palveluinnovaatioista Cambridgen yliopistossa 2015. Väitöskirjaprojektin aikana yhdessä tutkimustiimin kanssa Krista kehitti ja tuotteisti pelillisen CoCo Tool Kitin ja CoCo Cosmos -palvelumuotoilutyökalun. Lisäksi Krista on kehittänyt InnoBoost -innovaatiopelin ja suunnittelut monenlaisia pellillisiä työkaluja työpajatyöskentelyyn.

Koulutusohjelma ja ilmottautuminen

https://www.ratekoulutus.fi/koulutus/pelilliset-menetelmat-palvelumuotoilussa-90-min/

Jaa somessa: